כדורי פיסטוק טחינה

מתכון כדורי פיסטוק טחינה

השילוב של פיסטוק וטחינה עם תמרים לגמרי זורק אותי בטעם לחלווה איכותית.

מאד אהבתי חלווה בתור ילדה, אני זוכרת שהיו מוכרים במשקל באיזור המעדניות בסופר חלווה בטעמים שונים, עם ציפויים שונים, תמיד רציתי לטעום את כולן.
והיום הטעם של הסוכר המתועש ממש מרתיע אותי, לא רק כי הוא לא בריא, כי פשוט הוא כבר לא טעים לי!
אחרי כל כך הרבה שנים שתמרים הם המתוק שלי, סוכר מזוקק יצא מהמשוואה ואני מתמוגגת על מתוקים טבעיים ובריאים כמו הכדור חלווה פיסטוק הזה.

מצרכים

  • 2.5 כוסות תמרי ברהי מגולענים
  • כוס פיסטוקים קראנצ׳ים וטריים
  • חצי כוס שומשום מלא
  • כפית תמצית וניל ללא אלכוהול או סנטימטר מקל וניל שלם

אופן ההכנה

  1. מניחים את הפיסטוקים והשומשום במעבד המזון וטוחנים למרקם פירורי
  2. מוסיפים את התמרים והוניל וממשיכים לעבד עד אחידות החומרים
  3. מכינים כדורים בגודל של כדור פינג פונג וטובלים אותם בשברי פיסטוק- אפשר גם להשאיר אותם ללא ציפוי


* שומרים בקופסא אטומה במקפיא

בתיאבון!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email