פולנטה טבעונית

פולנטה מתירס טרי עם קולורבי צלוי

המנה הזאת היא לא ממש תזונה טבעית אבל היא טבעונית, צבעונית וטעימה להפליא.

התירסים הטריים שאפשר להשיג היום הם פשוט תענוג לחיך, חוץ מלאכול אותם כמו שהם, ככה טריים, אפשר להכין איתם מאכלים קסומים כמו הפולנטה הזאת.
בדרך כלל פולנטה הולכת ממש טוב עם פטריות אבל אמרתי לעצמי שעם קולורבי צלוי היא תהיה מושלמת לא פחות והלכתי על הניסוי והיא יצאה מצויין.
ערן בעלי אמר שזאת לגמרי מנת גורמה(:

מצרכים

  • 3 קלחי תירס טריים
  • כוס קרם קוקוס
  • כפית חמאה טבעונית
  • 2 גבעולי טימין טרי
  • קולורבי שלם
  • כף רוטב סויה
  • כף רוטב פטריות טבעוני
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מגלחים את קלחי התירס 
  2. מרתיחים בסיר רחב את קרם הקוקוס והחמאה עם מעט מלח ופלפל
  3. אחרי הרתיחה מוסיפים את התירס ומבשלים על אש קטנה 20 דקות
  4. אחרי 20 דקות מעבירים לבלנדר ומפעילים כמה פולסים כדי שישאר מרקם גס
  5. במקביל מבשלים קולורבי שלם חצי בישול, חותכים אותו לקוביות וקולים בוואק את גבעוני הטימין
  6. מוסיפים לוואק קצת שמן זית ומעבירים את הקולורבי גם לוואק
  7. ממשיכים להקפיץ עוד 7 דקות ואז מוסיפים כף רוטב סויה וכף רוטב פטריות (אם הקולורבי גדול אז קצת יותר)
  8. אפשר גם להוסיף רק רוטב סויה ללא רוטב הפטריות הצמחוני

בתיאבון!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email