פולנטה טבעונית

פולנטה מתירס טרי עם קולורבי צלוי

המנה הזאת היא לא ממש תזונה טבעית אבל היא טבעונית, צבעונית וטעימה להפליא.

התירסים הטריים שאפשר להשיג היום הם פשוט תענוג לחיך, חוץ מלאכול אותם כמו שהם, ככה טריים, אפשר להכין איתם מאכלים קסומים כמו הפולנטה הזאת.
בדרך כלל פולנטה הולכת ממש טוב עם פטריות אבל אמרתי לעצמי שעם קולורבי צלוי היא תהיה מושלמת לא פחות והלכתי על הניסוי והיא יצאה מצויין.
ערן בעלי אמר שזאת לגמרי מנת גורמה(:

מצרכים

  • 3 קלחי תירס טריים
  • כוס חלב סויה ללא תוספים
  • חצי כוס קרם קוקוס
  • כפית שמן קוקוס
  • 2 גבעולי טימין טרי
  • קולורבי שלם
  • כף רוטב סויה
  • כף נקטר קוקוס(רשות)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כפית אבקת בצל

אופן ההכנה

  1. מגלחים את קלחי התירס 
  2. מרתיחים בסיר רחב את קרם הקוקוס והחלב עם מעט מלח ופלפל
  3. אחרי הרתיחה מוסיפים את התירס ומבשלים על אש קטנה 20 דקות, מערבבים מדי פעם.
  4. אחרי 20 דקות מעבירים לבלנדר ומפעילים כמה פולסים כדי שישאר מרקם גס
  5. במקביל מבשלים קולורבי שלם חצי בישול, חותכים אותו לקוביות וקולים בוואק את גבעוני הטימין
  6. מוסיפים לוואק קצת שמן זית ומעבירים את הקולורבי גם לוואק ומוסיפים לו מעט חלב סויה.
  7. ממשיכים להקפיץ עודכמה דקות ואז מוסיפים כף רוטב סויה וכף נקטר קוקוס (אם הקולורבי גדול אז קצת יותר)
  8. אפשר להחליף את הקולורבי בבצלים, פטריות או גם וגם.

בתיאבון!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
דילוג לתוכן