בראוניז שוקולדים

מתכון בראוניז שוקולד טבעוני

כולנו רוצים מדי פעם משהו מתוק, שיסגור לנו את הפינה המתוקה.

בחורף הבננות בשיא שלהן, הן מתוקות, המרקם  שלהן מצויין, המחיר מעולה וזה הזמן בו אני  קונה המון בננות ומכינה מהן בננות מיובשות שאותן אני מכניסה לגרנולה או סתם שומרת במקפיא ומנשנשת.

ההמלצות בנושא הן להימנע או לפחות להפחית משמעותית צריכה של כל הסוכרים המעובדים – סוכר לבן / חום, סילאן, מייפל וכדומה ולהמתיק באמצעות תמרים ופירות יבשים (אורגנים, ללא תוספים).

אם כבר סוכר מעובד אז המולסה הכי פחות מעובדת.
מצרפת מתכון לבראוניז שוקולדיים שעשויים משלושה מרכיבים בלבד.

זמן ההכנה הכולל שלהם עומד על 20 דקות, אולי אפילו פחות!

שומרים אותם בהקפאה ותמיד יש בהישג יד משהו מתוק.

מצרכים

  • 2 כוסות אגוזי מלך (או שילוב של מלך ולוז)
  • 3 כוסות תמרים עסיסיים מסוג מג’הול או ברהי
  • 2 כפיות אבקת חרובים

אופן ההכנה

  1. מכניסים את האגוזים למעבד המזון, אחרי שהם נטחנו היטב.
  2. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים עד לעיסה חלקה. 
  3. מניחים בתבנית מרובעת, מרופדת בנייר אפייה ומצפים בקוקוס / שברי אגוזים.

* שומרים במקרר כשבוע או במקפיא כחודשיים.

בתיאבון!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
דילוג לתוכן