גבינת אגוזים

גבינת אגוזים בטעמים

כשהכרתי את גבינות האגוזים במעבר לטבעונות, הייתי פשוט בשוק שאפשר להכין כאלה גבינות מושלמות רק מאגוזים ושלא צריך חלב כדי להנות מגבינות.

תכלס המלך של האגוזים בכל מה שקשור לגבינות הוא לגמרי הקשיו, הוא נותן מרקם חלק והטעם שלו הכי קרוב לגבינה, אממה,

האגוז המהמם הזה קצת בעייתי- כדי להפריד אותו מהקליפה הרעילה שלו מאדים אותו בטמפרטורה גבוהה, מה שגורע מהערך התזונתי שלו.

לכן נעדיף אגוזים אחרים עליו, שיעבדו גם טוב בכל מה שקשור לגבינות- מקדמיה, שקדים, צנוברים.

את הגבינה המהממת הזאת הכנתי עם מיקס אגוזים שלהם בכל זאת הוספתי ממש מעט קשיו למרקם חלקלק אבל כאמור, אפשר להמיר בעוד מקדמיה או שקדים.

אפשר לערבב את הגבינה עם כל מה שאוהבים, בזיליקום, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, פלפלים קלויים, בצל וסומאק ועוד.

מצרכים

  • 2 כוסות מיקס אגוזים- מקדמיה, צנוברים,שקדים, קשיו.
  • 2 קפסולות של פרוביוטיקה(רק התוכן)
  • מיץ מלימון קטן
  • תוספות לבחירה-עגבניות מיובשות, עשבי תיבול.
  • חצי כוס מים פלוס מינוס

אופן ההכנה

  1. משרים את האגוזים שעתיים.
  2. מעקרים קערת זכוכית.
  3. טוחנים את האגוזים עם מים שמוסיפים לבלנדר בהדרגה.
  4. מעבירים לקערה מערבבים עם הפרוביוטיקה ומכסים בבד נקי, משאירים בחוץ כ12 שעות או עד להתססה קלה.
  5. מוסיפים לגבינה תוספות, לימון ומלח למי שצורך.
  6. שומרים במקרר

בתיאבון!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
דילוג לתוכן