סופגניות אפויות

סופגניות טבעוניות אפויות

בכל חנוכה הבנות מבקשות להכין סופגניות בבית אז אני זורמת איתן על הגרסה היותר אנושית- סופגניות אפויות

זה מטורף לראות במאפיות איך עפו עם היצירתיות ומכינים כלכך הרבה סגנונות של סופגניות, זה מרשים מצד אחד ומצד שני אני ידעת כמה סוכר, שמן, צבעי מאכל וחומרים משמרים.
אני מודעת לזה שזה בלתי נמנע ושהבנות יאכלו עם החברות סופגניות קנויות, אבל כאן בבית אני דואגת שיהיו גרסאות שפויות לדברים, כדי שידעו שאפשר תמיד גם אחרת, מבלי להתפשר על הטעם!

 

מצרכים

  • 4 כוסות קמח כוסמין 70 אחוז מלא
  • חצי כוס שמן קוקוס נוזלי
  • 2 כפיות גדושות של סוכר קוקוס
  • קורט מלח
  • כוס וחצי חלב סויה ללא תוספים
  • 2 כפות רסק תפוחים
  • כף שמרים יבשים
  • ריבת תות שעשויה מ100 אחוז פרי

אופן ההכנה

מערבבים הכל יחד- את החלב מוסיפים בהדרגה ואם הבצק נדבק מדי מוסיפים עוד מעט קמח והפוך- אם יבש אז עוד טיפה חלב סויה
לשים את הבצק ידני או בו לישה כ10 דקות ומחכים שיתפח.

אחרי שתפח, מסדרים עיגולים לפי הגודל שרוצים ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.
מברישים את היפות במעט שמן קוקוס נוזלי, מתפיחים שוב לשעה ואופים על 180 עד שהן מוכנות- בערך כרבע שעה.
מזריקים פנימה ריבה ומפדרים קמח קוקוס לקישוט (במקום אבקת סוכר)

חנוכה שמח!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
דילוג לתוכן