עוגת גבינה עם פירות יער

עוגת גבינה בשכבות לשבועות

בכל שנה בחג שבועות, הנוף מתמלא בפירות חדשים

פירות היער המדהימים מככבים וזאת הזדמנות נהדרת לשלב בין הטעמים ולהכין במיוחד לשבועות עוגת גבינה בשילוב פירות יער.

את עוגת הגבינת רואו המושלמת הזאת אני מכינה בכל שנה בחג השבועות, כל פעם בסגנון קצת שונה כדי שתתן הרגשה של סוף קצת שונה לכל שנה.

אמא שלי (כפרעליה) הבשלנית הטבעונית המוכשרת ברמות, מכינה בכל שנה שולחן שבועות ססגוני, עשוי כולו מהצומח, שמשאיר את כולם פעורי פה שלכל מה שמונח עליו אין שום קשר למזון מהחי!
ואת הארוחה הססגונית תמיד מסיימת העוגה המלכותית, העשירה והקרמית הזאת.

מצרכים

 מצרכים לקראסט-

 חצי כוס אגוזי פקאן

רבע כוס שבבי קוקוס

שלושת רבעי כוס תמרי מג’הול

רבע כוס חלב שקדים טרי 

 

מצרכים לשכבת סורבה פטל-

כוס פטל קפוא

10 תמרי ברהי או 7 מג׳הול

כף אייריש מוס- לא חובה

 

 מצרכים לקרם בסגנון גבינה-

שתי כוסות אגוזי מקדמיה (אפשר גם קשיו- פחות בריא אבל יותר מרקם יותר חלק)

כוס חלב שקדים טרי

גרידת לימון- בערך חצי כפית

מיץ מלימון אחד

7-8 תמרים לחים ללא קליפה

שפיץ מקל וניל או כפית תמצית וניל 

אופן ההכנה

  1. מעבדים את מרכיבי הקראסט במעבד מזון עד למרקם פירורי, מהדקים חצי מהמסה בתבנית ואת החצי השני שומרים לפירורים שמעל העוגה.
  2. לשכבת קרם הגבינה- טוחנים הכל בבלנדר עוצמתי עד למרקם אחיד, מתקנים טעמים- עוד קצת לימון או עוד תמרים, מסדרים חצי מהמסה יפה מעל שכבת הקראסט ושולחים למקפיא ללילה, את החצי השני שומרים במקרר.
  3. לשכבת סורבה הפטל- טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עוצמתי, אפשר להוסיף קצת מים למרקם יותר חלק, מסדרים על השכבה הראשונה ושולחים להקפאה לכמה שעות.
  4. מסדרים את החצי השני של קרם הגבינה מעל שכבת הפטל.
  5. מעבירים להקפאה של לפחות 4 שעות.
  6. מקשטים כמו שאוהבים.
  7. מוציאים 10 דקות לפני ההגשה.

בתיאבון!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
דילוג לתוכן