מתכון זוקיני נודלס פסטו
אחת המנות הנפלאות ביותר היא ׳זודלס׳ כלומר נודלס מזוקיני.
יש המון ירקות שהייתי בטוחה שצריך לבשל כדי לאכול וכשגיליתי את התזונה החיה הבנתי שאפשר פשוט לאכול אותם ככה, אז איז.
כמובן שאפשר לאדות אותו, לצלות בתנור, להוסיף לקדירה וגם להכין ממנו ממולאים נהדרים אבל גם להכין ממנו מנות נפלאות במטבח הרואו פוד-לזניה, צ’יפס בתנור, ממרחים, קרקרים ועוד המון אפשרויות מעולות.
אפשר להכין איתו אטריות עם קולפן מיוחד( קולפן ג׳וליאן) או במכשיר יעודי שנקרא ספירולייזר. מכינים ליד רוטב מוצלח ואוכלים את זה ממש כמו ספגטי. אפשר גם להוסיף את האטריות הארוכות.
מצרכים
- 2 זוקיני לנודלס
- חצי כוס צנוברים
- כוס וחצי עלי בזיליקום
- חופן עגבניות מיובשות
- חצי שן שום
- כוס עגבניות שרי מתוקות
- חצי זוקיני או שאריות מהזוקיני שסילסלנו
אופן ההכנה
- 2 זוקיני טריים מסולסלים בספירולייזר או קולפן ג׳ולייאן, לאטריות דקות ומשרים את הזוקיני במים חמימים לכמה דקות כדי להוציא ממנו את הריר, מסננים ושוטפים במים.
- טוחנים את שאר המצרכים בבלנדר חזק עד למרקם הומוגני לרוטב מערבבים עם אטריות הזוקיני, מקשטים בעלי בזיליקום טריים ועגבניות שרי חצויות.