לחם ללא גלוטן

לחם בסגנון איטלקי

לחם דחוס ועשיר ללא גלוטן, עשוי כולו מכוסמת ירוקה בתהליך התססה בו נוצרות בועות אויר שהופכות אותו לכל כך כיפי

מצרכים

  • 3 כוסות כוסמת ירוקה אורגנית מושרית 6 שעות
  • כוס מים 
  • חצי כפית מלח הימלאיה או יותר לפי הטעם (אפשר גם ללא)
  • חצי כפית אורגנו 
  • חצי כפית בזיליקום מיובש
  • חצי כפית טימין מיובש
  • 10 עגבניות מיובשות מושרות וסחוטות
  • חצי כוס קליפות פסיליום

אופן ההכנה

  1. מניחים את הכוסמת והמים בבלנדר עוצמתי וטוחנים למרקם חלק.
  2. מעבירים לכלי מעוקר מזכוכית ושופכים את התוכן לתוכו.
  3. מכסים במגבת וממתינים עד שנוצרות בועות- בחורף זה יכול גם לקחת 24 שעות.
  4. מערבבים את המסה עם כל התוספות וקליפות הפסיליום ומעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומכסים עם קצוות הנייר את הלחם מהצדדים בצורה שלא נוגעת בלחם עצמו.
  5. מחממים תנור מראש ל250 מעלות ומכניסים את התבנית לתוכו.
  6. אחרי 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות.
  7. מחכים שיצטנן ופורסים.
  8. אפשר לשמור את הפרוסות במקפיא ולחמם בטוסטר, לאכול עם אבוקדו, פסטו, גבינת שקדים או כל ממרח שאוהבים.

בתיאבון!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
דילוג לתוכן