לחם בסגנון איטלקי
לחם דחוס ועשיר ללא גלוטן, עשוי כולו מכוסמת ירוקה בתהליך התססה בו נוצרות בועות אויר שהופכות אותו לכל כך כיפי
מצרכים
- 3 כוסות כוסמת ירוקה אורגנית מושרית 6 שעות
- כוס מים
- חצי כפית מלח הימלאיה או יותר לפי הטעם (אפשר גם ללא)
- חצי כפית אורגנו
- חצי כפית בזיליקום מיובש
- חצי כפית טימין מיובש
- 10 עגבניות מיובשות מושרות וסחוטות
- חצי כוס קליפות פסיליום
אופן ההכנה
- מניחים את הכוסמת והמים בבלנדר עוצמתי וטוחנים למרקם חלק.
- מעבירים לכלי מעוקר מזכוכית ושופכים את התוכן לתוכו.
- מכסים במגבת וממתינים עד שנוצרות בועות- בחורף זה יכול גם לקחת 24 שעות.
- מערבבים את המסה עם כל התוספות וקליפות הפסיליום ומעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומכסים עם קצוות הנייר את הלחם מהצדדים בצורה שלא נוגעת בלחם עצמו.
- מחממים תנור מראש ל250 מעלות ומכניסים את התבנית לתוכו.
- אחרי 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות.
- מחכים שיצטנן ופורסים.
- אפשר לשמור את הפרוסות במקפיא ולחמם בטוסטר, לאכול עם אבוקדו, פסטו, גבינת שקדים או כל ממרח שאוהבים.