מוס שוקולד רואו מטריף חושים
את המוס הנפלא הזה אני מכינה בכלום זמן בכל חורף כשמגיעה העונה של אבוקדו האס, האבוקדו הכי טעים בתבל.
אפשר להכין ממנו גם עוגת רואו מעולה אם יוצרים לו בסיס קראנצ׳י מאגוזים ותמרים, מקשטים בקצת פירות יער ומקבלים עוגה מלכותית.
הקטע של להשתמש באבקת חרובים במקום קקאו הוא פשוט גאוני וכשהאבקה טרייה אז בכלל הטעם השוקולדי יותר מורגש אפילו, אני אוהבת להשתמש באבקת חרובים של חברת תבואות.
אם האבוקדו כבר לא בעונה אפשר להחליף אותו בבשר מאגוז קוקוס טרי או באגוזי מקדמיה.
מצרכים
- 2 אבוקדו מסוג האס
- 2 כפות אבקת חרובים
- כוס וחצי חלב שקדים
- כוס תמרי מג׳הול עסיסיים קלופים
- כף אבקת לוקומה- אופציונלי
- כפית תמצית וניל ללא אלכוהול או חתיכה קטנה של מקל וניל
אופן ההכנה
- מעבירים את כל חומרי המוס לבלנדר עוצמתי
- טוחנים כדקה, הטחינה הארוכה מכניסה קצת אויר למוס
- מעבירים לקופסא אטומה ושומרים במקרר כשעתיים
- מעבירים לקעריות, מוסיפים פירות יער ומגישים.