מרק עדשים ומנגולד עשיר
השילוב של המנגולד עם העדשים הוא פשוט גאוני, כל כך מחמם ומנחם ועם זאת מלא בבריאות
מצרכים
- צרור מנגולד שטוף וחתוך
- 2 כוסות עדשים חומות מונבטות
- 3 בצלים סגולים קצוצים
- 10 עגבניות בשלות
- חופן עגבניות מיובשות מושרות וקצוצות
- ראש שום
- כף אבקת בצל
- כפית פפריקה
- חצי כפית כורכום
- כפית כמון
- מיץ מלימון שלם
- מלח אטלנטי– רשות
אופן ההכנה
- מאדים בצל במעט מים עד שהופך שקוף.
- צולים את העגבניות וראש השום בשלמותם בתנור, קולפים וחותכים ומעבירים לסיר עם הבצל.
- מוספים את שאר המרכיבים חוץ מהלימון, מוסיפים מים בערך 2 סנטימטר מעל התוכן.
- מבשלים עד שהכל מתרכך, מוסיפים לימון ומגישים.