ניוקי טבעוני ללא גלוטן
חובבי הפחמימות אצלנו בבית מאד אוהבים את הניוקי הזה.ֿ
אין מה להגיד, ההמצאה הזאת- ניוקי, זה כמו לאכול ענן ועם רוטב עשיר שמקפיץ את הטעמים
את כל המנה, זאת בכלל הצלחה.
אפשר להכין את הניוקי עם כל רוטב שאוהבים, שמנת קשיו, פסטו, פלפלים מוקרם, או רוטב עגבניות
מלא בשום ובזיליקום כמו זה שבתמונה.
מצרכים
- 2 בטטות אפויות בשלמותן
- חצי דלורית אפויה עם הקליפה
- חבילת טופו קדיתא
- חופן עגבניות מיובשותֿ
- עד כוס קמח אורז (רצוי מלא)
- חצי כוס קמח טפיוקה
- מעט טימין
- מעט מלח הימלאיה
אופן ההכנה
- טוחנים יחד את הטופו, הבטטות והדלורית הצלויה ללא הקליפה.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את קמח הטפיוקה.
- ממשיכים להוסיף בהדרגה את קמח האורז- להוסיף מעט כל פעם עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
- מגלגלים ומכינים נקניקים אותם חותכים לחתיכות קטנות בצורת ניוקי.
- מרתיחים מים, זורקים את הניוקי עד שהם צפים- בכל נגלה 6 יחידות בלבד.
- מערבבים עם רוטב עגבניות עשיר או כל רוטב אחר שאוהבים.