פלאפל מאש ועדשים עם עגבניות

פלאפל מאש ועדשים אפוי ללא שמן

מסתבר שפלאפל יכול להיות מאד עסיסי גם ללא שמן!

את הרעיון של להוסיף עגבניה לפלאפל ראיתי ברשת. אממה, עשו את הפלאפל בסגנון המוכר- עם חומוס ומטוגן, אבל משהו בקטע של חתיכות עגבניה טריות קרץ לי ואמרתי רגע, אני אכין כזה עם מאש ועדשים מונבטים, אוסיף את העגבניה ואז הרטיבות של העגבניה תגרום לכך שלא יהיה צריך בשביל זה שמן.

וזה מה שעשיתי, שיניתי קצת את התיבול, הוספתי עגבניות שרי מתוקות ויצא פלאפל מהסרטים, קצת טחינה, טורטיית כוסמת וירקות ויש לכם ארוחת ערב מושלמת.

מצרכים

  • חבילת כוסברה גדולה שטופה וקצוצה דק
  • כוס מאש מונבט
  • כוס עדשים שחורות מונבטות
  • חצי כוס עגבניות שרי קצוצות
  • כף אבקת בצל
  • כפית שום גבישי
  • כפית כמון
  • כפית זרעי כוסברה
  • כפית פפריקה
  • מלח לפי הטעם(אפשר גם ללא)

אופן ההכנה

  1. טוחנים את המאש והעדשים למרקם של בורגול
  2. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה והתבלינים וממשיכים ללוש עם הידיים עוד כמה דקות.
  3. מוסיפים את עגבניות השרי הקצוצות ומערבבים עוד קצת.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד שהפלאפל מוכן- בערך כ 10-15 דקות.

בתיאבון!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
דילוג לתוכן