ממרח קרם ארטישוק טבעוני

ממרח קרם ארטישוק

ארטישוק הוא ירק כל כך מלכותי וכל מה שמכינים ממנו יוצא פשוט מושלם.

לא קשה לטעות איתו ואת הממרח קרם ארטישוק הזה, אי אפשר להפסיק לאכול!
הוא מתיישב בול על קרקרים, טורטיות, לחם עשיר, או כדיפ עם ירקות.
אפשר להכין אותו עם תחתיות ארטישוק קפואות אם לא העונה או ללכת על ארטישוקים טריים ואז הטעם קופץ לשמיים אפילו יותר.

בדרך כלל מוסיפים לממרחים כאלה אגוזים קצת קלויים שיוצרים טעם עמוק אבל בשם הערכים התזונתיים, אני מוסיפה אותם במצב הטבעי שלהם וזה מושלם גם ככה.

 

מצרכים

  • 10 תחתיות ארטישוק
  • כוס פקאן מושרה
  • ראש שום שלם
  • כפית מיץ לימון
  • מעט טימין
  • חופן פטוזיליה
  • כמה עלי בזיליקום
  • כפית מלח קאלה נאמק

אופן ההכנה

  1. צולים את השום בתנור עד לריכוך ומעבירים את התוכן לבלנדר.
  2. מפשירים את תחתיות הארטישוק ומאדים אותן בסיר עם מעט מים, מסננים ומעבירים לבלנדר.
  3. מכניסים את כל שאר המצרכים לבלנדר וטוחנים עד למרקם חלק.
  4. שומרים בצנצנת כמה ימים במקרר.

בתיאבון!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
דילוג לתוכן