אוזני המן בסגנון אלפחורס
בצק פריך ונימוח עם ארומה קוקוס-שקדים בריח תפוזי
כזה שאי אפשר לעמוד בפיתוי שלו.
אבל בעצם כשחושבים על זה, בדיוק בשביל זה נוצרו מתוקים כאלה שעשויים מתמרים ואגוזים-
כדי שלא נצטרך לימוד בפיתוי שלהם!
הבצק המושלם הזה סוגר פינה כשמתחשק משהו מתוק שיוצר דווקא תחושה של משהו אפוי,
חמים, כזה שיצא מהתנור.
שימו לב שאפשר להכין אותם עם כל ממרח שאוהבים- שוקולד, פרג, תמרים וקינמון, חלבה וכו.
מצרכים
לבצק:
- 2 כפות קמח כוסמת מונבטת
- רבע כפית גרידת תפוז
- 2 כפות קמח קוקוס
- 2 כפות קמח שקדים
- 2 כפות חמאת שקדים
- 3תמרי מג׳הול לחים
- כפית תמצית וניל
- מעט מים
למילוי: - כוס תמרי ברהי מושרים
- כף גדושה חמאת שקדים
- כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- מכניסים את מרכיבי הבצק למעבד מזון, מוסיפים 2 כפות מים ומפעילים.
- מעבירים לקערה ומוסיפים עוד כף מים או יותר עד שמתקבל מרקם גמיש.
- טוחנים את מרכיבי המילוי בבלנדר עוצמתי.
- לוקחים מעט מהבצק, משטחים בעדינות עם האצבעות, מניחים את המילוי וסוגרים לצורה של אוזן.
- ממשיכים ליצור אוזניים ובסוף מגרדים מעליהן גרידת תפוז וקמח קוקוס
- אפשר להעביר לשעה וחצי למייבש מזון או בתנור על 50 מעלות עם דלת פתוחה ואפשר לאכול כמו שהם.
שימו לב שהבצק לא מאד נוח לעבודה, הוסיפו כל פעם ממש קצת מים ועבדו איתו בעדינות.
שומרים בקופסא אטומה במקפיא.