מתכון רול בננות עם שוקולד
הבננות הן פרי כל כך בסיסי במטבח הטבעונאי שאי אפשר בלעדיהן!
בחורף הבננות בשיא שלהן, הן מתוקות, המרקם שלהן מצויין, המחיר מעולה וזה הזמן בו אני קונה המון בננות ומכינה מהן בננות מיובשות שאותן אני מכניסה לגרנולה או סתם שומרת במקפיא ומנשנשת.
אפשר גם להכין איתן רול בננה ממולא בקרם נוטלה מטריף חושים – זה אחד המתוקים האהובים עלי!
אם יש לכם מייבש מזון אז מצויין ואם לא אפשר גם להכין את הרולים המהממים האלה – בתנור על 50 מעלות עם דלת מעט פתוחה כל הלילה, או עד שהן הופכות למעט גמישות ונוחות לעבודה.
מצרכים
- 15 בננות בשלות מנוקדות
- רבע כוס אגוזי לוז
- 2 כוסות תמרים
- שפיץ מקל וניל
- כף גדושה אבקת חרובים
- שליש כוס מים
אופן ההכנה
- חוצים את הבננה לרוחבה
- ומניחים את כל החצאים על דפי הפרפלקס במייבש המזון
- מכניסים לייבוש כל הלילה על חום של 45 מעלות
- למחרת בבוקר מכינים את הקרם – מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר חזק וטוחנים עד מרקם חלק
- מורחים את הקרם על הבננות ומגלגלים
- מניחים את הבננות המגולגלות שוב על המגש במייבש וממשיכים לייבש לעוד כ-4 שעות
* אפשר לשמור בהקפאה וכל פעם שרוצים משהו מתוק מפשירים במייבש ומתענגים!