עוגת גזר עם קרם מקוקוס טרי
בכל חורף כשאני עוברת בחנות האורגנית ליד הבית שלי, מביטים בי הגזרים הקטנים, שמגיעים לחנות עם כל העלים הירוקים שלהם.
אין מצב שאני לא קונה אותם וישר חושבת לעצמי מה אני הולכת להכין איתם.
בשנה שעברה נולדה העוגה המושלמת הזאת, היא כולה רואו, ללא אפיה, כך שכל הערכים
נשמרים. יוצא שאנחנו עפים מהטעם ונהנים גם ממלוא הבריאות.
אז יאללה, תמצאו לכם גזרים טריים, הפשילו שרוולים ונצא לדרך.
מצרכים
- כוס תמרי מג׳הול
- כוס תותי עץ מיובשים
- 3 כוסות גזרים מגורדים
- כוס אגוזי מלך
- גרידת לימון
- חצי כפית קינמון
- רבע כפית אגוז מוסקט
- כפית תמצית וניל ללא אלכוהול
- בשר קוקוס צעיר מ2 קוקוסים
- כוס מי קוקוס
- 7 תמרי ברהי מגולענים, קלופים ומושרים
- כפית תמצית וניל נוספת לקרם
אופן ההכנה
- מגלענים את התמרים
- מניחים במעבד המזון את תמרי המג׳הול, תותי העץ, הגזרים, כפית תמצית וניל, גרידת הלימון, הקינמון והמוסקט.
- טוחנים עד לאחידות החומרים- לא יותר מדי.
- מעבירים את המסה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ושולחים למקפיא.
- מניחים בבלנדר את בשר הקוקוס, תמרי הברהי, מי הקוקוס וכפית תמצית וניל
- טוחנים עד למרקם חלק ומשטחים מעל עוגת הגזר
- שולחים להקפאה ללילה
שומרים בקופסא אטומה במקפיא