אני שומעת הרבה פעמים את השאלה:
האם תזונה צמחית חיה ״בטיחותית״? האם יכולים להיגרם חוסרים בעקבותיה?
בעידן שלנו, עידן של שפע אינסופי,
הרבה פעמים חוסרים בגוף נגרמים דווקא בגלל, באופן מפתיע – עודפים.
עודף של תזונה מעובדת, עודף של גירויים, עודף של אכילה באופן כללי.
עודף שמוביל לחוסר של ספיגה בגלל שהגוף עמוס ברעלים ולא מצליח לספוג.
הרב יובל אשרוב מדמה את הדבר לספוג מלא במים,
כמה שנמשיך לשפוך עליו עוד ועוד מים
הוא לא יצליח לספוג יותר עד שנסחט אותו ונאפשר לו ספיגה מחודשת.
אחד הדברים הנפלאים בתזונה החיה הם העלים הירוקים.
הם מכילים שפע של מינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון, חלבונים,
יש בהם כלורופיל שהוא ה״דם״ של הצמח וכמובן הנכס היקר שבהם- סיבים,
שמשמשים כמו מטאטא של מערכת העיכול,
הם סופחים אליהם רעלים, שומנים וכל מה שתקוע בדפנות המעי ועוזרים לו לצאת החוצה.
יש דברים שחשוב להקפיד עליהם כדי לצלוח את הדרך
כמו כמות שומן לא גבוהה מדי – משתנה מאדם לאדם אבל הכמות היומית המומלצת של שומן
מסתכמת בחופן אגוזים/ שקדים/ זרעים לשני חופנים.
או חופן אגוזים ואבוקדו קטן.
ואם מרגישים צורך במזון מבושל אז כדאי לאכול מזונות עדינים וקלים לעיכול כמו –
ירקות מאודים, קטניות ודגנים מונבטים.
חשוב לצרוך כמות גדולה ויפה של עלים ירוקים עדינים,
צעירים וטריים כמו חסה, סלרי, נבטי חמניה, נבטי אלפלפא, בייבי תרד…
אני כל כך נהנית מהסלטים הפשוטים והטריים האלה,
מוסיפה רוטב טחינה אתיופית עם לימון ומתרעננת.