נבטים , נבטוטים ומה שביניהם...
לפי הרפואה הסינית, לנבטים יש אנרגיה נייטרלית עד קרירה, טעמם מתקתק ולכן מחזקים את הטחול הקיבה, צבעם הירוק מקושר לכבד.
הם מחזקים את נוזלי הגוף ומצויינים לצרבות וחום בקיבה. הנבטים מטפלים בעיכול חלש ומאפשרים זרימה חלקה של צ’י הכבד.
ההבדל בין נבטים לנבטוטים הוא באורכם –
נבטוט הוא קצר ואילו נבט ארוך ועם עלים, הנבט נחשב לירק. הנבטוטים יותר מרוכזים בטעמם והנבטים הם עליים וקלילים.
שניהם עשירים בויטמינים, מינרלים, חלבונים ואנזימים.
בהנבטה הזרע הופך מעמילן (רב סוכר) לדו סוכר (זה מה שגורם לטעם שלו להיות מתקתק),העיכול שלו יותר פשוט, חומרי המזון יותר זמינים וכמות האנזימים עולה.
הנבטוטים הקצרים יכולים להחליף מנה עמילנית ולעומת עמילן אפשר לאכול ממנה יותר מבלי להרגיש כבדות אחרי האוכל או גזים.
ניתן לאכול את הנבטוטים טריים וניתן להכין מהנבטוטים קציצות, מרקים, תבשילים, קרקרים וכל העולה על הדמיון.
אז איך מנביטים ומקבלים נבטוטים מתוקים?
יש מנבטות חרס יפיפיות שמקשטות כל מטבח
אבל אפשר להנביט בקלי קלות עם כל מסננת שיש בבית.
רק צריך לוודא שהחורים במסננת לא יותר גדולים מהזרע עצמו.
שמים בקערה מלאה במים ל10 שעות
( שעועית וחומוס מצריכים 20 שעות השריה והחלפת המים כל כמהשעות) –
קינואה/כוסמת/עדשים/חומוס/שעועית או כל קטניה / דגן במצב השלם שלו,
חשוב שהמים יהיו כמהסנטימטר מעל הזרע כי הוא סופח נוזלים וגדל.
מעבירים את הזרעים למסננת ושוטפים ביסודיות.
מניחים את המסננת עם הצרעים מעל צלחת או קערה ריקה
ומכסים את הזרעים במגבת.
שוטפים את הזרעים בעדינות פעמיים ביום,
כשצומח להם זנב קטן – הם מוכנים לאכילה.
ניתן להכין כמות גדולה , לחלק למנות ולהקפיא כדי להקל על העשייה במטבח.